Beelden - groot formaat

uit 2012 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kimono - Europa und der Stier A

2023

Het verhaal van Zeus en Europa.

Kimono - Europa und der Stier V

2023

Het verhaal van Europa en de stier.

Kimono - Leda und der Schwan A

2023

Het verhaal van Leda en de zwaan.

Kimono - Leda und der Schwan V

2023

Het verhaal van Leda en de zwaan.

Unity in Diversity

2023

Omarm elkaar, houd elkaar vast Tijdens het Internationaal Beeldhouw Symposium "Borders in Europe" in Castelo de Vide (Portugal) werd dit beeld gemaakt. De zuil maakt deel uit van het European Sculpture Path. Materiaal Fatima kalksteen, afm. 150x45x45 cm. De sculptuur is een zuil die rondom in reliëf gehouwen is met vele hoofden, mensfiguren en gezichten, jong en oud. Tientallen handen, die het blok omvatten symboliseren de verbondenheid en saamhorigheid in de wereld van diversiteit. Het beeld is symbolisch. Zo zou het moeten zijn. Eenheid in verscheidenheid. Aan het symposium namen beeldhouwers uit Duitsland, Portugal, België en Nederland deel.

Walking on Sunshine

2023

"Walking on Sunshine", gehouwen in een blok Laaser Marmor, dat onderdeel uit maakt van een natuurstenen hoogwaterkering langs de rivier de Etsch/Adige in Laas (Süd Tirol-Italië). Het is een project in opdracht van Sculpture Path for Europe. Het beeld verwijst naar activiteiten in de streek Vinschgau, waartoe het dorpje Laas behoort. De witte marmer komt uit de Weisswasserbruch in Laas.

Ti Amo ~ Ich hab dich lieb

2020

Dit beeld is vervaardigd op een grote hoogte op het Schönjoch (2440m) in Fiss, Tirol, Oostenrijk. Het materiaal is Laaser Marmor / Lasa Marmo. Sokkel H80, Nero Victorio Ik heb dit beeld gemaakt tijdens de kunstmanifestatie: Kunst am Berg 2020 en het is nu te zien en te koop in de beeldentuin van Abdy Rolduc te Kerkrade. Contact: leohorbach@home.nl of 0031 6 38541461

Bizonder

2022

Kristallino en brons Een bijzondere stier, gebalde kracht in steen

Hospitality

2021

Monument als "Visioen voor Europa". Voor mij is hospitality/gastvrijheid een grote waarde voor onze Europese gemeenschap. Iedereen, vluchtend voor oorlog, onderdrukking, hongersnood, geweld en discriminatie moet een warm welkom krijgen in ons Europa. Het kleine jongetje, Aylan Kurdi, die tijdens de overtocht naar Europa verdronk en aangespoeld is op het strand, heeft helaas de gastvrijheid niet mogen proeven. Ik zie hem als symbool voor het onvervulde verlangen naar vrijheid en het mislopen van warmte, veiligheid en geborgenheid in "ons" Europa. Vervaardigd tijdens het 1. Internationales Bildhauersymposium Walhorn (B), 20 september -2 oktober 2021. Marteriaal: Belgische blauwsteen (uit de Carière Carnol) en Noorse Rosario (marmer) Deze sculptuur is/wordt een onderdeel van het European Sculpture Path (www.art-moves-europe.com).

Wolkenvanger (Groot)

2014

Lasa Marmo en perspex

Love Birds

2021

Carrara marmer De agapornis wordt ook wel love bird genoemd. In deze zuil heb ik een aantal "love birds" verbeeld. Een compilatie van liefhebbende wezens rondom.

Gaia

2021

Onze moeder aarde in perfecte balans. "The earth is flat, isn't it?" Deze Hongaarse kalksteen (Ungarisch Rot) heeft een mooie aardse kleur. Voor mij aanleiding deze moeder aarde (Gaia) te maken. Onze aarde in (on)balans ... Nee, ondanks klimaatveranderingen, smeltende gletschers, natuurrampen en vernietigende ingrepen van de mens ligt onze aarde er strak bij.

Angel - Heavenly Beauty

2016

Engel - Laaser Marmor

The way to Freedom - Refurbished

2021

Laaser marmor, indisch marmer en graniet -  Refurbished -  (No) Freedom to Roam

Zusammenhalt - Cohesion

2021

Laaser Marmor en Ierse blauwsteen - Project: Grenzsteine für Europa Grensstenen van onze Gemeenschap ~ Visies voor Europa   Een reizende tentoonstelling. Initiator: www.art-moves-europe.eu      

Diversity

2020

Laaser Marmor en Blue Stone  Project: "Grenzsteine für Europa"

Leda en de Zwaan - A kimono

2020

Lasa Marmo - Lasa Bianco Fior di Melo

Leda en de Zwaan - V kimono

2020

Lasa Marmo - Lasa Bianco Fior di Melo

Homeless

2020

Franse kalksteen

Sirene

2018

Lasa Marmo

Dell' Amore

2020

Marmer (Roemenië) met prachtige kleuren en aders (roze, geel, wit en donkergroen). Sokkel zwart/grijs natuursteen (80x40x40 cm). Dit beeld staat momenteel op KiV Outside, Landgoed Chateau St. Gerlach, Houthem-Valkenburg.

Quo Vadis?

2020

Ontwerp voor een monument voor de vluchteling. Project "Homeless": van de Limburgse Kunstkring Materiaal: Arduin

Wolkenvanger (Reach for the Sky)

2019

wolkenkrabben, wolken vangen -- Kristalino  

A Little Piece of Heaven

2013

  Hemelse vlucht  -  Albast 

Corsa con Passione (Groot- Fiss)

2017

Laaser Marmor en brons - Dit beeld werd vervaardigd in 2017 bij het Internationaal Beeldhouwsymposium Kunst am Berg in Fiss (Tirol, Oostenrijk). Er werd gewerkt op grote hoogte: Schönjoch (2436 m).

La tristesse du Roi

2018

Roemeens travertijn  Dè koning in zijn nadagen: uitgerangeerd, berustend, vergane glorie, zielig, seniel. De herfsttij van de macht. 
De "aangetaste" structuur van de de travertijn past uitstekend bij het karakter van het beeld, of niet?

Together Alone (Fiss)

2018

Twee mensen in een badkuip of in hetzelfde bootje, zoals je wil. Samen, dat wel, maar ze hebben weinig met elkaar. Beide hebben geen echt contact en er is geen communicatie. Ze kijken allebei een andere kant uit. Uitdrukking op de gezichten is dromerig, afwezig, in gedachten verzonken. Ze hebben elkaar weinig te vertellen. Ze zitten wel samen, maar zijn eenzaam, alleen. Volgens mij een situatie die wel actueel is. Relatieproblemen, elkaar weinig of niets meer te vertellen hebben. Of in de maatschappij bijvoorbeeld: denk maar eens aan veel voorkomende situatie waarbij jeugd wel bij elkaar zit, doch ieder zijn eigen muziekje luistert of op de telefoon met anderen chat of social media raadpleegt. Samen doch ieder voor zich. Eenzaamheid?

Liggende figuur

2018

Horice zandsteen (Tsjechië)

Susanne in der Badewanne

2018

Ungarisch Rot - rode kalksteen

Think - Denkende

2018

Kalksteen- Ungarisch Rot

Partir c'est mourir un peu

2018

Het afscheid - Der Abschied  Pallisandro (marmer, Italië)

Sehnsucht nach Freiheit

2016

Zuil in het kader van het Kunstproject: Pillars of Freedom. Vervaardigd in Laaser Marmer. Bijzonder is dat deze zuil is vervaardigd op een hoogte van 2436 m. (Schönjoch, Fiss - (0ostenrijk) Deze Zuil van de Vrijheid heeft in 2019 een plaats gekregen in Landgraaf (Hoek Hofstraat-Heistraat). Sehnsucht nach Freiheit Leven in vrijheid een kostbaar goed Vrijheid is van onschatbare waarde Geboorterecht voor elk levend wezen Intens blijft het verlangen De Vrijheid te omarmen En in vrijheid te kunnen baden  

They shoot horses, don't they (zuil)

2017

Laaser Marmor

Victim of Freedom

2017

Ierse kalksteen

Gaia - Unchain my Heart and set me free

2017

Noorse Rosé / Rosario - Pillar of Freedom De boodschap van mijn Pillar of Freedom voor de stad Alsdorf (D): 
De uitputting en de bedreiging van onze aarde door de mensheid zal in de toekomst een bedreiging en beperking van onze Vrijheid betekenen.
Red onze planeet en daarmee onze vrijheid!
www.pillars-of-freedom.com

Die Entführung der Europa

2014

Lasa Marmo Bianco Nuvolato- Vervaardigd op het 5e Marmorsymposium 2014 te Laas (Südtirol-Italië)

Cherish the Heart of the Stone

2016

Deelname Marmorweek '16 Laas (BZ-It) - Lasa Marmo

Spirit of Liberty

2017

Marmer  -  Lasa Bianco Fior di Melo

Duiveltje

2012

Waterspuwer - Carrara marmer  

Lasa Mama - Lazy on a Sunny Afternoon

2013

  Beeld vervaardigd in Laas (Italië) tijdens de 4e Laaser Marmorwerkstatt juli/augustus 2013. Materiaal Lasa Bianco Nuvolato Deze sculptuur heeft de Laaser Marmorwerkstatt Award 2013 gewonnen.    

The way to Freedom

2017

Pillar of Freedom - www.pillars-of-freedom.com Het thema van deze pillar of freedom is: de bewegingsvrijheid; iedereen heeft het recht en  de vrijheid om te gaan en te staan waar hij wil.  

Divorced

2015

gepleten - afgesplist, kalksteen, sokkel metaal+beton

De Sirene

2016

The Siren - She makes me weak, but challenges my strenght. Lasa Marmo Bianco Nuvelato. Vervaardigd in het kader van het 22ste Bildhauer Symposium Sur En (CH). Juni 2016

The Siren's Song

2016

Landmark voor Kunstroute / Fietsroute Maas en Geul (Zuid-Limburg)

De vlucht van Anna Maria uit Dammerscheid

2015

Marmer en brons: Lasa Bianco Fior di Melo --- Waar eens het gekrijs der roeken   verstierf over deez oude broeken, daar heerste ooit heer Dammerscheid, diens huis is nu al jaren kwijt. De vorser vindt hier een borgh, een berg, een stenen hoek, maar helaas, het huis blijft zoek. En de geschiedenis leeft voort ...
 in de freule op het hert en de sleutel voor de poort. Dit beeld staat in het parkgebied "t Brook in Voerendaal (L)      

Sfinx - Lazy on a Sunday Afternoon

2012

Lady genietend van de zon in de Proeftuin van de Sfinx - Mergel